December 2012, Das Büro (Duitsland)
Das Magazin für Office-Excellence is gevestigd in Berlijn. Het artikel komt voort uit de lezing die Ellen Sander daar eerder dit jaar hield. Oplage: 25.000
Klik hier om het artikel (duits) te downloaden.
December 2011, Bouwwereld - State-of-the-art
Bij de renovatie van het ministerie van Defensie in Den Haag zijn de binnenplaatsen tussen de gebouwen overkapt met een door ons ontworpen glazen dak. De binnenhoven zijn onderling geschakeld en dragen bij aan een nieuwe ordening in het gebouwcomplex. 
Download het complete artikel hier (Engels)
November 2011, Frame over interieur Rabobank
'Ellen Sander' unplugs a bank' kopt het prachtige artikel in internationale interieurblad Frame. Ondanks dat het interieur toen nog niet helemaal af was wilde ze er toch al over schrijven. We hopen natuurlijk dat Frame nog een keer terugkomt als de complete toren klaar is. 
Download het complete artikel hier (Engels)
2012, Bank Interior
Amsterdam firm Sander Architecten completed the Square of the office for Rabobank Nederland in Utrecht. Rabobank selected Sander Architecten out of a group of twenty to create and supervise the execution of the entire interior design (56,000 m²), including the twenty five-storey building.
Download het complete artikel hier (Engels)
December 2011, AIT
AIT - Architecture, Interior, Technical Solutions - is one of the leading german magazines for architecture and design. They publish in german and english with a run about 25.000 copies.
Download het complete artikel hier (Engels/Duits)
November 2011, Ecologik over kartonnen paviljoens
Het Franstalige Ecologik dat vooral rapporteert over allerlei duurzaamheid en ecologie in architectuur en bouw, besteedde aandacht aan de kartonnen paviljoens die Sander Architecten ontwierp voor Rabobank. Het materiaal is niet alleen duurzaam, maar ook uitermate akoestisch. 
Download het complete artikel hier
November 2011 IW design & detail
Interior World is a publication by Archiworld, from Seoul, Korea. They feature several bank interiors as well as other large interiors of headquarters.
Download het complete artikel hier (Engels)
October 2011, On Office over Rabobank Nederland
Elizabeth Choppin van het internationale vakblad On Office was onder de indruk van Rabobanks nieuwe hoofdkantoor in Utrecht. Ze gaat in dit artikel met name in op de door ons ontworpen kartonnen paviljoens.
Download het complete artikel hier
Oktober 2011, Elle Decoration over diversiteit
Zelfs het woonblad Elle Decoration publiceerde over het nieuwe interieur van Rabobank Nederland. Zowel de ontwerpen va Ineke Hans, Emma Architecten, Richard Hutten als de onderdelen van Sander Architecten werden in beeld gebracht.
Download het complete artikel hier
September 2011, MARU
CA press is a professional architectural publishing company in Seoul. They have published various books and magazines of contemporary architecture and many 'overseas projects.'
Download het complete artikel hier (Engels)
Large Office Space
这是一处位于广岛市中心办公室的改造工程。此空间可通过玻璃窗口看到城市和山脉的全景。然而,其他墙壁面可能使这个空间看起来相对封闭。客户的工作是发布公告,因此要求设计一些会议、工作和记录的空间。这些空间可随需求的不同自由选择封闭。同时,客户希望办公室开放、宽敞,可看到前面的城市全景。
在有限的空间内,设计师设计了一些更宽敞、开放的空间,不是通过增加楼层面积,而是通过视觉效果带给人们空间感。为实现设计理念,我们将露天平台设计在室内,使得外部空间看起来可直通内部房间。由于内部露天平台具备外部空间元素,整个空间看起来更开阔。同时,两个空间可通过玻璃分区连接或分开。此空间的设计理念不仅将其设计成办公室,而是设计成一种工作环境,是一种将外部空间元素与内部空间元素相结合的尝试。
Download het complete artikel hier (Engels/Chinees)
Augustus 2011, PI over Rabobank Nederland
Rutger van Oldenbeek van PI interviewde ons en beschrijft in het zes pagina tellende artikel onze visie op het nieuwe werken en de vertaling van dit concept naar het interieurontwerp van Rabobank Nederland. 
Download het complete artikel hier
Juli-Augustus 2011, De Architect Special
In juni organiseerden we samen met Rabobank het event 'Co-create' over Het Nieuwe Werken en het gloednieuwe interieur van Rabobank Nederland. De Architect maakte een complete special hierover. Alle deelontwerpers die onder onze supervisie werkten komen aan het bod. 
Download het complete artikel hier
February.March '11, Mark over dekdak Defensie
In februari-maart 2011 besteedt het internationale vakblad Mark ruime aandacht aan de bouwontwikkeling van het door Sander Architecten ontworpen innovatieve camouflagedak (door ons ook wel dekdak genoemd). Het laat via details en bouwfoto's zien hoe het dak eruit gaat zien.
Download het complete artikel hier
December 2010, Inside information over Flow-visie
Inside Information was een van de eerste vakbladen die over het nieuwe werken in het nieuwe hoofdkantoor van Rabobank Nederland schreef. Zowel opdrachtgevers als wij zijn aan het woord. Onze 'Form follows flow'-visie wordt hier o.a. tastbaar gemaakt in de vloerbedekking.
Download hier het hele artikel
Mei 2010, De Architect Interieur en Het Nieuwe Werken
In mei 2010 wijdt vakblad De Architect Interieur een uitgebreid artikel aan Het Nieuwe Werken bij de Rabobank. Er wordt ingegaan op de consequenties die dit nieuwe werkconcept heeft voor het nieuwe gebouw. Zowel Rabobank, gebouwarchitect als wij komen uitgebreid aan het woord.
Download het complete artikel hier
December 2007, Smaak over verbouwingstrategie
De vernieuwbouw van het Ministerie van Defensie mag een strategische ingreep genoemd worden. Via een glazen 'camouflagenet' verbinden we de verschillende gebouwen en scheppen we nieuwe helderheid en transparantie. In dit artikel wordt onze aanpak uitgebreid toegelicht.
Download het complete artikel hier
Juli 2006, Rijksbouwmeester toelichting Defensie
In de zomer van 2006 krijgen we na een lange pitch te horen dat we de geselecteerde architect zijn voor de vernieuwbouw van het Ministerie van Defensie. Daar zijn we natuurlijk trots op. Zeker als we de motivatie van toenmalig Rijksbouwmeester Mels Crouwel lezen. 
Download het complete artikel hier
Nazomer 2006, Ruimte voor Dela
Sander Architecten verzorgde het complete interieur voor het hoofdkantoor van Dela. Gebaseerd op Het Nieuwe Werken-concept van Veldhoen. Directeur Edzo Doeve en verschillende medewerkers zijn aan het woord. Ze vertellen hoe zij de nieuwe omgeving ervaren. 
Download het complete artikel hier