Project informatie

opdrachtgever:          Belastingdienst Arnhem/Rijksgebouwendienst
opdracht:                   transformatie jaren zestig kantoor
locatie:                       Arnhem
oppervlakte:              12.500 m²
start ontwerp:           2001
jaar van oplevering:  2003
 
Het voormalig hoofdkantoor van het Kadaster uit de jaren zestig werd getransformeerd tot het nieuwe onderkomen voor de Belastingdienst.
Ook verzorgen we het volledig nieuwe interieur voor zo'n 400 kantoren met vergaderfaciliteiten. De opdracht vloeit voort uit de verbouwing voor de Raad voor de Kinderbescherming.

Het gebouw is volledig gestript en gerenoveerd. Na een uitvoerige analyse van de organisatie en werkmethodiek werd gekozen voor een drietal typen werkgebieden, waaronder Open Spaces en concentratiewerkplekken. Er is gestreefd naar zoveel mogelijk openheid in een aantrekkelijke werkomgeving. Kenmerken zijn een persoonlijke en warme sfeer met een eigen identiteit. Opvallende elementen zijn het sterk uitvergrote tapijt dat terugkomt als print op de glazen deuren. Of de zelf ontworpen lampenkappen boven de balie, die tegelijkertijd als afscheiding en akoestische buffer werken. Het kunstwerk in de centrale hal is een voorbeeld van samenwerking met andere disciplines.
 

info
infoinfo