Project informatie

opdrachtgever:        Hogeschool Utrecht
opdracht:                   interieur ontwerp en renovatie tbv Mediatheek
locatie:                       Hogeschool Utrecht, faculteit Natuur & Techniek
oppervlakte:              2.500 m²
start ontwerp:           2006
jaar van oplevering:  2007

De Hogeschool Utrecht, faculteit Natuur & Techniek selecteerde Sander Architecten om een Mediatheek te ontwerpen die nog nergens in Europa bestaat. Op de begane grond strekt de mediatheek zich uit over 3000 m2. Het entreegebied van de faculteit maakt nu onderdeel uit van de mediatheek. De entreebalie van de faculteit is geïntegreerd in de foyer van de mediatheek. Bij binnenkomst ben je direct in een andere wereld.
 
Belangrijk uitgangspunt is dat het vooral een ontmoetingsplek moest worden voor studenten. Een plek waar zij als vanzelf gestimuleerd worden om informatie te delen. Kenmerkend voor ons concept is de ‘backbone’, oftewel een straatas waaraan ‘stores’ liggen. Een store is een gedeeltelijk afgeschermd gebied waar specifieke informatie van één bepaalde studierichting te vinden is. Hier kun je ook geconcentreerd werken of  - in de luwte - studeren. Het zijn eigenlijk kleine binnenplaatsen, oases van rust. Deze plekken worden gedeeltelijk begrensd door semi-transparante kasten, met een verlaagd akoestisch plafond en een tapijtvlak in een verder harde loerafwerking. Elke store kenmerkt zich door een eigen kleur en meubelstijl. Rondom de backbone en de stores bevindt zich ‘de stad’ met open gebieden waar je elkaar kunt ontmoeten, op weg naar de collegezalen, of in de pauzes koffie kunt drinken.
 

Movie

info
info
infoinfo