Project informatie

opdrachtgever:      Stichting Media Plaza
opdracht:                   interieur van demonstratiecentrum nieuwe technologie
locatie:                       Jaarbeurs Utrecht
oppervlakte:              3.000 m²
start ontwerp:           1996 (uitbreiding in 1999)
jaar van oplevering: 1997 (uitbreiding 2000)

Media Plaza, in 1996 door Sander Architecten ontworpen als een tijdelijk centrum dat het gebruik van innovatieve ICT binnen het zakelijke verkeer moest stimuleren. Het bleef actueel en een grootschalige aanpassing, ook door Sander Architecten in 2000, bracht het centrum weer vooraan in de digitale ontwikkelingen. Sindsdien bestaat het centrum uit meerdere mediazalen waarin nieuwe manieren van presenteren en data-uitwisseling centraal staan. Rondom dit thema is het ontwerp vormgegeven in een diversiteit aan ruimtes, waarbij de meest eigenzinnige de Round Controlroom is waarbij de presentatie volledig rondom de toeschouwers plaatsvindt.
 

info
infoinfo