Project informatie

opdrachtgever:          Interpolis
opdracht:                   interieur nieuwbouwkantoor volgens
Nieuwe Werken concept
locatie:                       Zoetermeer
oppervlakte:              6.000 m²
start ontwerp:           2003
jaar van oplevering: 2005

Na onze werkzaamheden aan het hoofdkantoor voor Interpolis in Tilburg zijn wij gevraagd om het nieuwbouw regiokantoor in Zoetermeer in te richten. Het gebouw is een ontwerp van Rijk Rietveld. In overleg met hem hebben wij nog een aantal bouwkundige ingrepen doorgevoerd om het programma van eisen zo optimaal mogelijk te kunnen realiseren.

Het programma voor de inrichting is gebaseerd op het Nieuwe Werken-concept zoals dat in Tilburg sinds 1996 is ingevoerd. Het is een lineair gebouw met 6 verdiepingen en een parkeerlaag. Ter plaatste van de entree is een vide over de totale hoogte van het gebouw. Kenmerkend is de hellende gevel aan de zuidzijde waardoor de bovenste verdiepingen ruimer zijn.  

De indeling van de diverse werkplekken is zodanig vormgegeven dat alle dichte ruimten, cockpits en vergaderzalen aan de noordzijde van het gebouw zijn gesitueerd. De open werkplekken meanderen hier doorheen. De informelere werkgebieden zoals de lounge werkplekken liggen aan de hellende zuidgevel.

Het restaurant bevindt zich op de begane grond en eerste verdieping. Om een optimale koppeling tussen deze twee lagen te verwezenlijken is een extra vide gemaakt. Bijzonder is het ontbreken van borstweringen in de gevels, waardoor er extra veel licht over de vloervelden naar binnen komt. Om deze kwaliteit te accentueren hebben wij een vloerbedekking gekozen met veel textuur. Om al teveel inkijk van buitenaf onder de werktafels te voorkomen is er door ons ook een speciale werktafel ontworpen voor dit project. 
 

info
infoinfo